Mindenhol
Üdv!
Személyes adataim
Milyen akkumulátor való az aut...
Milyen akkumulátor való az autónkba?
akkumulator_tipus_valasztas

Általánosan elmondható, hogy az európai autógyártók a „jobb pozitívos”, ezzel szemben a japán gyártók a „bal pozitívos” rendszereket részesítik előnyben.
A pólusok kialakítása 98%-ban normál kivitelű.

Olvasd el az átfogó cikkünket az autó akkumulátorokról!

Ezen kívül az autó típusa, motorja, kivitele szerint megtalálhatjuk az ajánlott akkumulátort. Ha az autónkban sok az elektronika, vagy dízel autónk van, válasszunk magasabb amperórás akkumulátort, magasabb indítóárammal, mint egy benzines vagy kevés elektronikával ellátott autóhoz. A legújabb technikával felszerelt autókban, már külön kiegészítő kisakkumulátorok látják el a GPS és egyéb elektronikai felszerelések áramforrását.
Tehát az autóban kialakított hely, rendszerint lehetővé teszi a gyárilag beszereltnél nagyobb akkumulátor elhelyezését is. Ez a hosszúság, szélesség és magasság szempontjából értendő. Kisebbet semmilyen körülmények között ne válasszunk, mint amit a gépkocsi gyártója javasol!

Nem csak a méret a lényeg, hanem az akkumulátor nagyobb kapacitása. Ez az adat jelenti az akkumulátor áramtároló képességének mértékét, például egy 55 Ah-ás akkumulátor több áramot képes tárolni, mint egy 44 Ah-s.

Az akkumulátor feszültsége. A korábbi 6V-os névleges feszültségű akkumulátorokat mára már szinte teljesen felváltották a 12V-os rendszerek.

Ma már majdnem mindegyik akkumulátor „gondozásmentes" vagy legalább „csökkentett gondozási igényű", tehát beépítés után nem kell velük rendszeresen vesződni. A különböző műszaki újításokat viszont bajos lenne itt végig bemutatni, az általuk biztosított előnyöket kellően hangzatos tálalásban megismerhetjük a márkák honlapján vagy prospektusaiban...

Start-Stop rendszerrel ellátott gépjárműbe, AGM rendszerű akkumulátor való. A legújabb fejlesztésű, a környezetvédelem érdekében start/stop rendszerrel felszerelt gépjárművek ugyanis olyan extra igényeket támasztanak az indító egységekkel szemben, amelyeket az eddigi akkumulátorok már nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak teljesíteni. A folyadékos, EFB akkumulátorok, valamint felitatott síklemezes AGM akkumulátorok megfelelnek a legújabb követelményeknek.

További információk az autó akkumulátorokról

Autó akkumulátor karbantartása: Fontos teendők és tippek

Gyorstöltési technológiák az akkumulátor töltőkben

AGM akkumulátor töltése és feszültség ellenőrzése

Legjobb autó akkumulátorok 2023-ban

Minden amit tudni akartál az akkumulátorokról

Autó akkumulátorral kapcsolatos fogalmak magyarázata

Az autó akkumulátor töltési folyamata: Tippek és tanácsok

Rendelési információk
Kapcsolat
1046 Budapest,
Kiss Ernő utca 2.
3529 Miskolc,
Soltész Nagy Kálmán utca 50.
© 2021 AkkuBox. Minden jog fenntartva.
Simplepay
Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.