Mindenhol
Üdv!
Személyes adataim
Minden amit tudni akartál az a...
Minden amit tudni akartál az akkumulátorokról
Autó akkumulátor, motor akkumulátor, robogó akkumulátor, start-stop akkumulátor és munka akkumulátor

Autó akkumulátor

Az autó akkumulátorok fő funkciója, hogy ellássák az autó elektronikus rendszereit árammal, valamint feszültséget biztosítsanak az indítómotornak. Az egyes autó típusokba csak a típus által meghatározott jellemzőkkel rendelkező gyári akkumulátorok szerelhetők be. 

Olvasd el az átfogó cikkünket az autó akkumulátorokról!

Minden amit tudni akartál az autó akkumulátorokról, kattints ide!

Autótípus szerinti akkumulátor keresőhöz kattints ide!

Motor akkumulátor

A motorosok körében közismert tény, hogy az első tavaszi meleg napsütés beköszöntével hamarosan megkezdődik a várva várt motoros szezon is. Ez az idő március elejére tehető és ekkortájt a motorkerékpárok tulajdonosai időjárástól függetlenül legalább egy próbakörre beindítják a motorjukat. A szezon hossza természetesen a motor típusától és a tulajdonosától függően változhat.  

Minden amit tudni akartál a motor akkumulátorokról, kattints ide!

Robogó akkumulátor

A robogók tulajdonosai tavasztól őszig hódolhatnak a száguldás adta szabadság iránt érzett szenvedélyüknek. De a gondtalan száguldás elengedhetetlen feltétele, hogy a kedvenc járművünk megfelelő karbantartásáról időben gondoskodjunk. Különösebb műszaki tudást nem igényelnek ezek a teendők és akár otthon is el lehet végezni őket. Amit egyik robogó tulajdonosnak sem lenne szabad elhanyagolni a karbantartási feladatok közül, azok a motorkerékpár akkuval kapcsolatos teendők, amivel így gondoskodhatunk annak a lehetőség szerinti leghosszabb élettartamáról.  

Minden amit tudni akartál a robogó akkumulátorokról, kattints ide!

Start-stop akkumulátor

A start-stop extrával rendelkező autókhoz speciális AGM és EFB technológiával készült start-stop akkumulátorra van szükség. Az üzemanyag fogyasztás csökkentése és a légkörbe jutó károsanyag kibocsátás mérséklése érdekében a gépjármű gyártók folyamatosan olyan innovatív technológiai megoldásokat kínálnak, amelyek a motor és a vele kapcsolatban álló egységek működésének optimalizálására szolgálnak. Az egyik ilyen legsikeresebb technológiai megoldás a start-stop rendszer, amely rövid ideig tartó megállások alkalmával leállítja a motort - például forgalmi dugókban, vagy a közlekedési lámpák előtt történő várakozás esetén. 

Minden amit tudni akartál a start-stop akkumulátorokról, kattints ide!

Autótípus szerinti akkumulátor keresőhöz kattints ide!

Munka akkumulátorok

A munka akkumulátor olyan akkumulátor, ami valamilyen elektromos eszköz meghajtására szolgál. Lehet elektromos robogó, elektromos roller vagy akár egy elektromos fűnyíró akkumulátora is. A munka akkumulátorka más néven meghajtó akkumulátorként is szokták emlegetni. A különbség egy hagyományos indító akkumulátor és egy munka akkumulátor között a felhasználási területüket tekintve mutatkozik meg. 

További információk az autó akkumulátorokról

Autó akkumulátor karbantartása: Fontos teendők és tippek

Autó akkumulátorok: A leggyakoribb típusok és működésük

Gyorstöltési technológiák az akkumulátor töltőkben

AGM akkumulátor töltése és feszültség ellenőrzése

Legjobb autó akkumulátorok 2023-ban

Autó akkumulátorral kapcsolatos fogalmak magyarázata

Az autó akkumulátor töltési folyamata: Tippek és tanácsok

Minden, amit tudni kell az autó akkumulátorok töltési ciklusairól

Image by wayhomestudio on Freepik

Rendelési információk
Kapcsolat
1046 Budapest,
Kiss Ernő utca 2.
3529 Miskolc,
Soltész Nagy Kálmán utca 50.
© 2021 AkkuBox. Minden jog fenntartva.
Simplepay
Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.